Forlaget Amulet. Frederiksstadsgade 11, 3. sal. tv. 1667 København. CVR.: 39816881. Facebook. Instagram. forlagetamulet(at)gmail.com. +45(23)270932. Emil Hee, Jakob Slebsager Nielsen & Paw Poulsen

ForsideUdgivelser, Butik, Podcast, Bidrag, ForhandlerePresse, Info, Kurv
Amulet Podcast afsnit 2
Trans i litteraturen: Samtale m. Silas Aliki

Spotify︎︎︎
Buzzsprout︎︎︎
Apple Podcast︎︎︎

”Der må findes en måde at skrive på, som er rasende. Jeg er træt af lavmæltheden som skjold.” Sådan indleder den svenske forfatter og aktivist Silas Aliki sit essay, som undersøger fremstillingen af trans i litteraturen, og som vi bringer i Amulet Magasin 2. Silas fortæller om, hvordan deres tekster bliver mødt af en majoritet, som er så ekstremt forhippet på at konstruere trans som noget afvigende. I en samtale med redaktør på Amulet, Jakob Slebsager Nielsen, forsøger vi at spørge: Hvad er majoritetens problem? Vi taler om, hvordan det at blive konsumeret er en minoritetserfaring, og om hvordan man kan nå frem til et andet sted

Oversættelse, tilrettelæggelse og interview af Jakob Slebsager Nielsen. Klipper: Emil Hee

Læs mere


Anna Rieder og Sidsel Welden har i et samarbejde med Amulet produceret de smukkeste og klogeste brochurer rettet til læger og behandlere i det psykiatriske system. Brochurerne vender den traditionelle henvendelse fra læge til patient på hovedet – og lader patienten komme til orde. I et psykiatrisk system, hvor det ofte er lægens sprog, der dominerer, er dette et aktivistisk projekt i sig selv.

Brochurerne opstilles på psykiatriske afdelinger, modtagelser og ambulatorier landet rundt – og indgår som et led i en udgivelse på Amulet, som vi håber at udgive i løbet af næste år.

De tre brochurer bærer titlerne ”Ti gode råd til lægen”, ”Magisk tænkning” og ”Symptomoversættelse” og er skrevet ud fra et ønske om at skabe plads til et andet sprog at tale om sygdom med – og åbne op for et andet blik på, hvad der opfattes som symptomer eller sygeligt.

Udstillet i Aarhus Kunsthal november 2020. Interview med Anna Rieder og Sidsel Welden i Information︎︎︎

Læs, download, del, print:
Magisk tænkning︎︎︎
Symptomoversættelse︎︎︎
Ti gode råd til lægen︎︎︎

Vi synes, at Emil Elgs bidrag i Amulet Magasin 1 er vigtigt. Det er en vigtig tekst i forhold til at forstå og kunne diskutere, hvordan strukturel racisme fungerer – også i kunsten og i litteraturen, også i Danmark.

Teksten er en del af et igangværende arbejde omhandlende »negeren« i dansk litteratur. Med udgangspunkt i Inger Christensens forfatterskab undersøger teksten, hvordan: ”»negeren« hos Inger Christensen er nødvendig, fordi han/hun er en helt afgørende forudsætning for, at hvidhed – med alt hvad det indebærer af frihed, renhed, åndsliv, fødsel og død – kan komme i stand”.

Vi har gjort teksten tilgængelig i en gratis pdf. Del den, spred den - og snak om den med jeres familie og venner!

Download PDF her ︎︎︎
Forlaget Amulet er et litterært aktivistisk forlag. Vi kæmper for en litteratur, som tør være vred, anfægtet, i affekt, og som tror på skønheden. Som nægter at gå magtens ærinde og ikke er interesseret i at gøre sig mindre, end den er. En litteratur, som forandrer verden.Vi giver i redaktionen seriøs og tekstnær respons til enhver, som sender ind – fordi vi tager litteraturen alvorligt og engagerer os i samtalen om den, helt ned i den konkrete tekst. Læs vores manifest her ︎