Forlaget Amulet. Frederiksstadsgade 11, 3. sal. tv. 1667 København. CVR.: 39816881. Facebook. Instagram. forlagetamulet(at)gmail.com. +45(23)270932. Emil Hee, Jakob Slebsager Nielsen & Paw Poulsen

Forside, UdgivelserPodcast, Bidrag, Presse, Info, Kurv


Love Looks Bleak er en roman om en stalker og et spøgelse. En campet fortælling om kærlighed og anti-kærlighed, vold og kontrol, om udklædning og forklædning, om en Hell’s Angel og et Holy Ghost – om runways og gudsforhold, om at ville høres og blive kaldt og om at løsrive sig fra fare. 

Det er, sagt i al ydmyghed, en mavepuster af en roman – en fashion horror med inderlighed og charme og med knald på som en reality-serie. Brace yourself.

Ulrikke Bak (f. 1991) er uddannet fra Forfatterskolen i 2022. Love Looks Bleak er hendes debut.

Læs mere
Bestil på Saxo.com︎︎︎Amulet Magasin 3 er et magasin til alle, der er trætte af at føle sig alene. Litteraturen er en mulighed for at blive fælles. Det ved den norske bidragsyder, forfatteren Marjam Idriss – hør bare:

“Jeg hater å være jeg, tenker jeg på litteraturarrangementet. Jeg vil heller være vi. Det er en ensom tanke, men den er ikke håpløs. Den er begynnelsen på noe.”

Amulet Magasin 3 er begyndelsen på noget. Magasinet rummer bidrag af bl.a. Glenn Bech, Ursula Andkjær Olsen og amerikanske Dionne Brand (på dansk ved Mikas Lang). Tilsammen danner teksterne en mosaik, et kraftfelt af energi. En mulighed for nye veje at gå, nye stier at betræde.

Læs mere
Bestil på Saxo.com︎︎︎
☃ JULETILBUD ☃ (Slut)

Frem til jul er der stærke juletilbud på Amulets bøger. 1 bog for 100 kr. Alle vores 4 bøger for 300 kr. Gratis levering.
 
Honey Moon af Sebastian Nathan. Debutdigtsamling af den Forfatterskole-uddannede digter Sebastian Nathan (f. 1996). Modtager af Munch-Christensens Debutantpris 2022.
<3 <3 <3 <3 <3 i Politiken.

Trado af Athena Farrokhzad og Svetlana Cârstean. Kollektiv digtsamling om krig og revolution, arv og forandring.
<3 <3 <3 <3 <3 i Politiken.

Amulet Magasin 1 (2020). Et litterært aktivistisk magasin. Bidrag fra bl.a. Asta Olivia Nordenhof, Glenn Bech, Édouard Louis, Caroline Albertine Minor.

Amulet Magasin 2 (2021). Et litterært aktivistisk magasin. Bidrag fra bl.a. Fatemeh Ekhtesari, Jackie Wang (på dansk ved Jonas Eika & Nanna Dahler), Shadi Angelina Bazeghi.  

Køb her

Amulet Magasin 2. Et litterært aktivistisk magasin med tekster optaget af fællesskabet, af raseriet, af samfundets vanvid, og af akutheden. Som Silas Aliki skriver i deres essay: ”Der må findes en måde at skrive på, som er rasende. Jeg er træt af lavmæltheden som skjold”.

Læs mere
Bestil på Saxo.com︎︎︎

Honey Moon er en debutdigtsamling af den Forfatterskole-uddannede digter Sebastian Nathan (f. 1996). Digtsamlingen kredser om et break-up, en ung forelskelse og en særlig sorg, som hele tiden bærer kærligheden og skønheden i sig. Midt i det sorgfulde er digtene fyldt med en ømhed og et nærvær – det er helt igennem inspireret og båret af en inderlig tro på, at sproget vil én det godt. Ordene lever. De er her sammen med én, ligesom verden i øvrigt: højhusene, himlen, gæssene, der skræpper i solnedgangen, drengene, der kører ræs rundt om hospitalet.

Vinder af Munch-Christensens Debutantpris 2022.

Læs mere
Bestil på Saxo.com︎︎︎


Trado er en kollektiv digtsamling i tre dele, der tilsammen udgør et værk – én skrevet af den rumænske digter Svetlana Cârstean; én af den svenske digter, dramatiker og kritiker Athena Farrokhzad; og én fælles.

Svetlana Cârstean og Athena Farrokhzad mødte hinanden på en oversætterworkshop i 2012. Mødet resulterede i, at de oversatte hinandens debutdigtsamlinger til svensk respektive rumænsk, uden at kunne tale hinandens sprog. Trado er en fortsættelse af dette samarbejde. Her er originalen en konsekvens af oversættelsen – i et digt om arv, forræderi og kærlighed, hvor to stemmer væver sig ind og ud af hinanden og bytter plads.

Athena Farrokhzad (f. 1983) er en svensk digter, dramatiker og kritiker. På dansk er tidligere udkommet Vitsvit (2014) og Som om katastrofen ikke allerede var her (2017). Svetlana Cârstean (f. 1969) er en rumænsk digter, journalist og oversætter. Hun er forfatter til fire digtsamlinger og udgives med Trado for første gang på dansk.

Oversat fra svensk og med efterord af Jakob Slebsager Nielsen.

Læs mere
Læs gratis efterord︎︎︎
Køb (Saxo)︎︎︎Amulet Podcast. Afsnit 3
Hummerens Skjold: En samtale med Caroline Albertine Minor

Spotify︎︎︎
Buzzsprout︎︎︎
Apple Podcast︎︎︎

Caroline Albertine Minor er aktuel i Amulet Magasin 1, hvor hun har bidraget med en tekst, som var et af de første udkast til hendes tredje og nyeste bog, Hummerens Skjold, der udkom i 2020. En flerstemmig roman, der undersøger nogle af livets store spørgsmål - herunder hvor elastisk familiebegrebet egentlig er og hvor vi finder omsorg henne. Bogen er en nysgerrig undersøgelse af forbindelser imellem mennesker, men også forbindelser, som løber på tværs af tid og sted: imellem de døde og levende. For i Hummerens Skjold er døden ikke en hindring for kommunikation, og de døde lever side om side med de levende, kun adskildt af en tynd hinde. I denne udgave af Amulet Podcast mødes Karoline Ulvig med forfatter Caroline Albertine Minor til en snak om familie, forbindelser, sorg og omsorg.

Læs mere

Anna Rieder og Sidsel Welden har i et samarbejde med Amulet produceret de smukkeste og klogeste brochurer rettet til læger og behandlere i det psykiatriske system. Brochurerne vender den traditionelle henvendelse fra læge til patient på hovedet – og lader patienten komme til orde. I et psykiatrisk system, hvor det ofte er lægens sprog, der dominerer, er dette et aktivistisk projekt i sig selv.

Brochurerne opstilles på psykiatriske afdelinger, modtagelser og ambulatorier landet rundt – og indgår som et led i en udgivelse på Amulet, som vi håber at udgive i løbet af næste år.

De tre brochurer bærer titlerne ”Ti gode råd til lægen”, ”Magisk tænkning” og ”Symptomoversættelse” og er skrevet ud fra et ønske om at skabe plads til et andet sprog at tale om sygdom med – og åbne op for et andet blik på, hvad der opfattes som symptomer eller sygeligt.

Udstillet i Aarhus Kunsthal november 2020. Modtager af Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2021. Interview med Anna Rieder og Sidsel Welden i Information︎︎︎

Læs, download, del, print:
Magisk tænkning︎︎︎
Symptomoversættelse︎︎︎
Ti gode råd til lægen︎︎︎

Vi synes, at Emil Elgs bidrag i Amulet Magasin 1 er vigtigt. Det er en vigtig tekst i forhold til at forstå og kunne diskutere, hvordan strukturel racisme fungerer – også i kunsten og i litteraturen, også i Danmark.

Teksten er en del af et igangværende arbejde omhandlende »negeren« i dansk litteratur. Med udgangspunkt i Inger Christensens forfatterskab undersøger teksten, hvordan: ”»negeren« hos Inger Christensen er nødvendig, fordi han/hun er en helt afgørende forudsætning for, at hvidhed – med alt hvad det indebærer af frihed, renhed, åndsliv, fødsel og død – kan komme i stand”.

Vi har gjort teksten tilgængelig i en gratis pdf. Del den, spred den - og snak om den med jeres familie og venner!

Download PDF her ︎︎︎
Forlaget Amulet er et litterært aktivistisk forlag. Vi kæmper for en litteratur, som tør være vred, anfægtet, i affekt, og som tror på skønheden. Som nægter at gå magtens ærinde og ikke er interesseret i at gøre sig mindre, end den er. En litteratur, som forandrer verden.Vi giver i redaktionen seriøs og tekstnær respons til enhver, som sender ind – fordi vi tager litteraturen alvorligt og engagerer os i samtalen om den, helt ned i den konkrete tekst. Læs vores manifest her ︎